Prima   |  Medicina   |   Stiinta   |   Social   |   Politic    |   Contacte                                Copyright  (c) 2010 Ion Mereuta - Toate drepturile rezervate
ION MEREUTA         Medic, Savant, Filozof, Politician...

           PRIMA


        MEDICINA


          STIINTA

          SOCIAL


          POLITIC


      "Intotdeauna printre oameni, intotdeuna - pentru OM"

       CONTACTE


     Fiind nelinistiti de starea demnitatii omului in tara noastra, inspirati de anul Stefan cel Mare, un grup de oameni care reprezinta societatea civila din Republica Moldova au fondat (argumentind necesitatea) Asociatia obsteasca "PENTRU DEMNITATEA UMANA", organizatie non-guvernamentala care si-a propus ca scop reinvierea demnitatii umane in tara noastra, propagarea demnitatii omului si a valorilor general umane, a virtutilor morale, a demnitatii familiei, femeii si barbatului, a copilului, a taranului si intelectualului, a demnitatii nationale si a tarii. Asociatia isi desfasoara activitatea si in domeniile propagarii echitatii sociale si drepturilor omului, afirmarea unei democratii autentice cu demnitate, divinitate, dreptate si dragoste, afirmarea homocentrismului social, elaborarea conceptiilor si strategiilor privind dezvoltarea economica si sociala a tarii, a procesului de integrare europeana si mondiala a Republicii Moldova.
      Perioada pe care o parcurge Republica Moldova se caracterizeaza prin radicalismul reformelor economice si sociale, a mentalitatii oamenilor. Aceste reforme au declansat o avalansa de probleme si maladii ale societatii: saracia, mercantilismul si coruptia, ura si meschinaria, razletirea si tradarea, agresivitatea si terorismul, egocentrismul si separatismul. Paralel diminuarii sanatatii cetatenilor si societatii noastre s-a declansat o criza demografica - scaderea natalitatii, cresterea mortalitatii, spor natural negativ, imbatrinirea populatiei, somajul, migratiile excesive etc. Are loc degradarea demnitatii omului, familiei, societatii. Avind la baza cunoasterea omului si societatii moldovenesti, consideram ca tratarea acestor maladii trebuie infaptuita prin cultura, gindire globala, intelect universal, prin implementarea valorilor general umane si democratice, prin intelepciune si edificarea virtutilor morale si religioase, avind la baza ideea divinitatii omului si omeniei.
      Acest drum trebuie infaptuit prin credinta in Dumnezeu, in tara si neam. E strict necesar sa reintoarcem increderea cetateanului Moldovei in tara proprie, in neam, in noi insine. Avem nevoie de unirea care a fost totdeauna plinsa de moldoveni. Avem nevoie de dezvoltare umana durabila si integrare europeana si mondiala. Este primordiala perfectionarea mentalitatii oamenilor.
     
Consiliul coordonator al Asociatiei "PENTRU DEMNITATEA UMANA"
2 decembrie 2003  


      Asociatia „Pentru Demnitatea Umana” intruneste oameni cu pondere in domeniile lor de activitate, oameni care isi depun toate eforturile, care isi asuma toate responsabilitatile pentru a oferi cetatenilor posibilitatea de a cunoaste ceea ce inseamna Demnitate Umana.
      Din momentul fondarii asociatiei acesti oameni incearca sa dezvolte acest concept fundamental pe care se bazeaza apararea drepturilor omului.
      Lucrurile mari incep de la lucruri marunte, astfel am incercat din putinul si cu putinul care il avem, sa ajutam pe aproapele nostru. Asociatia a organizat numeroase conferinte stiintifico-practice in cadrul carora au fost puse in discutie teme ce tin nemijlocit
de Demnitatea Umana. Temele au fost abordate din mai multe puncte de vedere certificind atit reperele teoretice
necesare cit si posibilele aplicatii practice. Conferintele organizate in cadrul Asociatiei „Pentru Demnitatea Umana”s-au axat pe asa teme ca: Genofondul tarii si sanatatea tinerei generatii - demnitatea nationala de miine; Limba romana - atribut al demnitatii si identitatii nationale; Demnitatea si credinta cu participarea cinstitilor parinti atit a Patriarhiei Moldovei cit si a Patriarhiei Basarabiei.
De asemenea membrii Asociatiei „Pentru Demnitatea Umana” nu au uitat nici de cei care sunt mai tristi ca noi. Caci asta si presupune sensul demnitatii sa fii indulgent, loial si cum spune Sfinta Biblie ”Imparta-te cu aproapele tau”.
Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi. Ele sunt inzestrate cu ratiune si constiinta si trebuie sa se comporte unele fata de altele in spiritul fraternitatii.

(Din Declaratia Universala a Drepturilor Omului)

Descarca "Viata"
    
Nr. 2 | Nr. 3 | Nr. 4 |  Nr. 5 | Nr. 6 | Nr. 8 | Nr. 9